Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Βδέλυγμα - Η σονάτα του Βδελύγματος: Αντί δελτίου τύπου

«1. Η πάλη των νευρώνων 1

Το πρώτο μέρος της τριλογίας (αρχικά ηχογραφημένο σε παραγωγή του 50 Cent): Μας εισάγει σ’ ένα είδος «επιστημονικών λογοτεχνημάτων» ή κάτι τέτοιο. Οι νευρώνες αποτελούν κύτταρα του νευρικού συστήματος. Ο άνθρωπος είναι εγκέφαλος και ο εγκέφαλος ρεύμα. Μέσω των νευροδιαβιβαστών μεταφέρονται οι πληροφορίες από τον ένα νευρώνα στον άλλο. Στα δεδομένα εμπεριέχονται και τα συναισθήματα, κι εκεί είναι που τα πράγματα περιπλέκονται κάπως.

Σύμφωνα με το άθροισμα διαταραχών που αποτελούν τον σύγχρονο δυτικό άνθρωπο (ή έστω εκείνους εκ των οποίων παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον), η βιολογική και κοινωνική μάχη βιώνεται πιο καθαρά σε ακραίες μορφές συναισθημάτων. Κι είναι αυτές που μένουνε στο τέλος. Ποιος θυμάται την αδιαφορία και το μέτριο; Υπάρχει ο πόνος, η χαρά, στη μέση το τίποτα, όσο περνάνε τα χρόνια. 

«Καταστρεπτική ευφορία»: Η ηδονή που φθείρει το σώμα. Η κοκαΐνη, για παράδειγμα, φθείρει το σώμα κάνοντάς το παράλληλα να νιώθει εξαιρετικά. Πιο δυνατά, πιο γρήγορα, πιο ψηλά: Είτε λόγω στερήσεων, καταπίεσης, ματαιοδοξίας ή λαγνείας αναζητάμε πάντα το απόλυτο. Το απόλυτο μπορεί να μην υφίσταται, υπάρχει σίγουρα, όμως, το overload, σύμφωνα με τους υποδοχείς μας. «Δημιουργική κατάθλιψη»: Η άλλη πλευρά του νομίσματος. Το αρνητικό που στην τελματώδη του μορφή έχει (και) τη δυνατότητα να δημιουργήσει. Σαν κύκνειο άσμα, άρνηση, ψευδαίσθηση. Σαν μικρό κουτί.

Καταναλώνοντας προσωπικό χρόνο με τις παραπάνω περιπτώσεις σκέφτηκα να τις μελετήσω, να φτιάξω μια περιεκτική περιγραφή των καταστάσεων που δημιουργούνται από αυτές και γύρω από αυτές. Πρόκειται για ένα ψυχογράφημα που μπλέκεται με το πάθος για αλληλεπίδραση, υπέρβαση και δημιουργία. Επιχειρεί να τα αναλύσει και να ανακαλύψει τις μεταξύ τους σχέσεις. Από τη χημεία του εγκεφάλου στη χημεία των ανθρωπίνων συμπεριφορών, από την εξελικτική θεωρία στα πολιτικά συστήματα, από τη φυσική στην αυθαιρεσία της λεγόμενης φιλοσοφίας. Το φωτεινό κρύβει μέσα του ένα άγριο σκοτάδι και το σκοτεινό ένα φως: Αυτή είναι η πάλη των νευρώνων και σ’ αυτούς τους ρυθμούς λικνίζεται η σονάτα του Βδελύγματος.»

ΥΓ. Ο δίσκος αποτελείται από 13 κομμάτια διάρκειας 40 λεπτών. Οι στίχοι και η ερμηνεία ανήκουν στο Βδέλυγμα. Συμμετέχουν επίσης οι Α. Εχθρός, Sonder, Φρανκ και Χρύσα. Η μουσική παραγωγή και ο προγραμματισμός έγιναν από το Βδέλυγμα και το Σφάλμα. Μπάσσο από τον Αντώνη Δεδούση. Μίξη από Βδέλυγμα, το Σφάλμα, Hasmody. Master πραγματοποιήθηκε από τον Ανδρείκελο.

Θα διατίθεται από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2014 σε υλική μορφή (digipak, 5 ευρώ) με δεκαεξασέλιδο booklet στο οποίο θα περιέχονται οι στίχοι και μικρά κείμενα για κάθε κομμάτι με ρόλο εισαγωγής-ανάλυσης. Το artwork και την promo αφίσα επιμελήθηκε ο Φρανκ, ενώ την φωτογράφηση για το stream μέσω youtube το καθίκι (από την καλλιτεχνική ομάδα «το ψαλίδι»).

Mail επικοινωνίας/παραγγελίες: theatrodromou@yahoo.com

Σχετικά links:
https://www.facebook.com/sonatabdelygmatos
https://www.facebook.com/theatrodromou
http://theatrodromou.blogspot.gr/
http://bdelygma.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/Hasmody
http://andreikelos.com/
http://thefrankdesign.tumblr.com/
http://topsalidi.espivblogs.net/

ΥΓ2. Τα promo κομμάτια για το δίσκο: 




ΥΓ3. Link για το προηγούμενο album

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου